Opis
Kasza pęczak to bogate źródło takich pierwiastków jak: potas, magnez, wapń, sód, żelazo czy fosfor. Zawiera również witaminy z grupy B, co wpływa korzystnie na działanie układu nerwowego oraz procesy metaboliczne. Pęczak to także źródło witamin A, E, K.
Kasza wspomaga metabolizm, dlatego polecana jest osobom mającym problem z wypróżnianiem. Zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów. Pomaga regulować poziom cholesterolu. Zapobiega powstawaniu miażdżycy, reguluje pracę trzustki.
Pęczak to produkt, który zdecydowanie powinien zagościć na stałe w diecie wszystkich osób.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 354 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
Węglowodany: 73,5 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12,5 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach: produkt może zawierać: gorczycę, orzechy, sezam, orzeszki ziemne, soję.